Hozzávalók 1 főre: 1 tasak vargányás rizottókeverék, 6 dl víz, kevés vaj vagy olívaolaj, fél vöröshagyma és 1 gerezd fokhagyma (elhagyható), kevés fehér bor (vagy + 1 dl víz), parmezán sajt (más sajtra cserélhető).
Elkészítési javaslat 1 főre: Rakjunk fel 6 dl vizet forrni. Miután gyöngyözni kezd, kis lángon tartsuk forrás közelben. Ha szeretnénk, kis vöröshagymát és fokhagymát piríthatunk a rizottó alá, mert ez növeli az étel élvezeti értékét. Kis olívaolajra, vagy felolvasztott vajra öntsük a rizottókeveréket. Közepes lángon, kevés kevergetés mellett, pirítsuk meg a rizst. Vigyázzunk, hogy a keverék többi része se égjen oda. Kevés jó minőségű fehérborral öntsük fel a rizottót, épp annyival, hogy ellepje azt (körülbelül 1 dl), Majd közepes lángon tartva forraljuk el a levét. Amint ez megtörtént, jöhet a víz, szintén éppen annyit, amennyi ellepi a rizottót. Kevés kevergetés nem árt, ahogy elegyüljön és ne égjen le. Ha elforrt a víz, jöhet a következő adag. Mindezt addig ismételjük, míg el nem fogy a víz (4-5 felöntés) Időközben lereszelhetünk egy nagyobb marokra való parmezánt (vagy más sajtot), valamint előkészíthetünk 2-3 kis kocka vajat. A tűzhelyről levéve, óvatosan hozzákeverjük a parmezánt és a vajat, majd fedő alatt hagyjuk 4-5 percig. Ettől kapja meg a jellemző krémes állagát. Tálaláskor parmezán forgáccsal, vagy zöldfűszerrel díszíthetjük. Elkészítési idő 25-30 perc.
Hozzávalók 2 főre: 1 tasak céklás-szegfűgombás rizottókeverék, 1,2 l víz, kevés vaj vagy olívaolaj, 1 fej vöröshagyma és 2 gerezd fokhagyma (elhagyható), kevés fehér bor (vagy + 2 dl víz), parmezán sajt ( más sajtra cserélhető).
Elkészítési javaslat 2 főre: Rakjunk fel 1,2 l vizet forrni. Miután gyöngyözni kezd, kis lángon tartsuk forrás közelben. Ha szeretnénk, kis vöröshagymát és fokhagymát piríthatunk a rizottó alá, mert ez növeli az étel élvezeti értékét. Kis olívaolajra, vagy felolvasztott vajra öntsük a rizottókeveréket. Közepes lángon, kevés kevergetés mellett, pirítsuk meg a rizst. Vigyázzunk, hogy a keverék többi része se égjen oda. Kevés jó minőségű fehérborral öntsük fel a rizottót, épp annyival, hogy ellepje azt (körülbelül 2 dl), Majd közepes lángon tartva forraljuk el a levét. Amint ez megtörtént, jöhet a víz, szintén éppen annyit, amennyi ellepi a rizottót. Kevés kevergetés nem árt, ahogy elegyüljön és ne égjen le. Ha elforrt a víz, jöhet a következő adag. Mindezt addig ismételjük, míg el nem fogy a víz (4-5 felöntés) Időközben lereszelhetünk egy nagyobb marokra való parmezánt (vagy más sajtot), valamint előkészíthetünk 4-5 kis kocka vajat. A tűzhelyről levéve, óvatosan hozzákeverjük a parmezánt és a vajat, majd fedő alatt hagyjuk 4-5 percig. Ettől kapja meg a jellemző krémes állagát. Tálaláskor parmezán forgáccsal, vagy zöldfűszerrel díszíthetjük. Elkészítési idő 25-30 perc.
A Kalapos Gomba rizottók sokféle ízben, 1 és 2 személyes kiszerelésben kaphatók. A rizottók rizsen és az adott gombán kívül sót, fűszereket tartalmazó félkész ételek, valamint mindegyikbe kerül egy kevés zöldségpor, így a klasszikus rizottóreceptek alapléje elhagyható, vízzel is megfőzhető ugyanolyan minőségben. Elkészítési idő: 25-30 perc.
Rakjuk fel a vizet forrni. Miután gyöngyözni kezd, kis lángon tartsuk forrásközelben.
Ha szeretnénk, kis vöröshagymát és fokhagymát piríthatunk a rizottó alá, mert ez növeli az étel élvezeti értékét. Kis olívaolajra, vagy felolvasztott vajra öntsük a rizottókeveréket. Közepes lángon, kevés kevergetés mellett, pirítsuk meg a rizst. Vigyázzunk, hogy a keverék többi része se égjen oda.
Kevés jó minőségű fehérborral öntsük fel a rizottót, épp annyival, hogy ellepje azt (körülbelül 1 dl), majd közepes lángon tartva forraljuk el a levét.
Amint ez megtörtént, jöhet a víz, szintén éppen annyit öntsünk rá egyszerre, amennyi ellepi a rizottót. Kevergetni kell, hogy elegyüljön és ne égjen le. Ha elforrt a víz, jöhet a következő adag. Mindezt addig ismételjük, míg el nem fogy a víz (4-5 felöntés).
Időközben lereszelhetünk egy nagyobb marokra való parmezánt (vagy más sajtot), valamint előkészíthetünk 2-3 kis kocka vajat. A tűzhelyről levéve, óvatosan hozzákeverjük a parmezánt és a vajat, majd fedő alatt hagyjuk 4-5 percig. Ettől kapja meg a jellemző krémes állagát.
Tálaláskor parmezánforgáccsal, vagy zöldfűszerrel díszíthetjük.